1 Eylül 2023 Cuma

İspir Fasulyesi


"Şeker Fasulyesi" olarak da bilinen İspir fasulyesi, adını Erzurum'un "İspir " ilçesinin yemyeşil tarlalarından alıyor. Fasulyenin erken pişmesi, suda şişebilmesi ve pişirildiğinde kabuk tutmaması ürün öne çıkaran ve müşterilerin başka bir tabak istemesine neden olan en önemli üç özelliğidir. Ziyaretçilerinize kurduğunuz sofraların favorisi ise İspir fasulyesinden yapılan kuru fasulye yemeği olacaktır.

Erzurum İspir fasulyesinin, kalsiyum ve magnezyum içeriği normal fasulyeye göre daha düşüktür. Toplanması emek gerektiren gerçek İspir fasulyesi fiyatlar değişiklik gösterir. Diğer fasulyelerde bulunmayan kendine özgü tat ve aroması, ürüne pazarda özel bir yer kazandırmaktadır. Bu nedenle tüketiciler yalnızca İspir'den geldiği kesin olarak belirlenebilen ürünleri satın almalıdır.

İspir Fasulyesinin Özellikleri

İyi bir kuru fasulye yemeği hazırlamak için kullanılan fasulyenin türü ve şefin hünerli elleri gereklidir. İspir fasulyesi ideal lezzete ulaşmada en iyi sonuçlara ulaşmanıza yardımcı olacak fasulye türlerindendir.  Genel olarak İspir fasulyesi suda iyice şişmesine rağmen pişirildiğinde kabuğu dökülmez. Kuru fasulye sevmeyenler bu lezzeti mutlaka denemeli çünkü diğer çeşitlere göre daha çabuk pişiyor.

İspir fasulye tohumları sanıldığından daha çok verimlidir. İspir fasulyesinin sağlık açısından pek çok faydası vardır. Özellikle mükemmel bir lif kaynağına sahiptir. Sindirim sistemini sağlıklı hale getirerek aynı zamanda besin değeri oldukça yüksektir. İçerisinde bulunan proteinlerin yanı sıra çeşitli vitamin ve mineraller açısından da zengindir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Mobil Oyunların Kralı: PUBG Mobile

PUBG, oyun dünyasının fenomenlerinden biridir ve oyuncular arasında büyük bir ilgi görmektedir. Oyunun rekabetçi doğası bazı oyuncuları da...