"Şeker Fasulyesi" olarak da bilinen İspir fasulyesi, adını Erzurum'un
"İspir " ilçesinin yemyeşil tarlalarından alıyor. Fasulyenin erken
pişmesi, suda şişebilmesi ve pişirildiğinde kabuk tutmaması ürün öne çıkaran ve
müşterilerin başka bir tabak istemesine neden olan en önemli üç özelliğidir.
Ziyaretçilerinize kurduğunuz sofraların favorisi ise İspir fasulyesinden
yapılan kuru fasulye yemeği olacaktır.
Erzurum İspir fasulyesinin, kalsiyum ve magnezyum
içeriği normal fasulyeye göre daha düşüktür. Toplanması emek gerektiren gerçek İspir
fasulyesi fiyatlar değişiklik gösterir. Diğer fasulyelerde bulunmayan
kendine özgü tat ve aroması, ürüne pazarda özel bir yer kazandırmaktadır. Bu
nedenle tüketiciler yalnızca İspir'den geldiği kesin olarak belirlenebilen
ürünleri satın almalıdır.
İspir
Fasulyesinin Özellikleri
İyi bir kuru fasulye yemeği hazırlamak için
kullanılan fasulyenin türü ve şefin hünerli elleri gereklidir. İspir fasulyesi
ideal lezzete ulaşmada en iyi sonuçlara ulaşmanıza yardımcı olacak fasulye
türlerindendir. Genel olarak İspir fasulyesi suda iyice şişmesine
rağmen pişirildiğinde kabuğu dökülmez. Kuru fasulye sevmeyenler bu lezzeti
mutlaka denemeli çünkü diğer çeşitlere göre daha çabuk pişiyor.
İspir fasulye tohumları sanıldığından daha çok
verimlidir. İspir fasulyesinin sağlık açısından pek çok faydası vardır.
Özellikle mükemmel bir lif kaynağına sahiptir. Sindirim sistemini sağlıklı hale
getirerek aynı zamanda besin değeri oldukça yüksektir. İçerisinde bulunan
proteinlerin yanı sıra çeşitli vitamin ve mineraller açısından da zengindir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder