Poğaçalar mayalı ve mayasız şeklinde ikiye ayrılır. Her
ikisi de ayrı bir lezzete sahipken, mayalı poğaçaların bazılarına mide
rahatsızlığı verdiğinden dolayı bu makalemizde mayasız poğaça tarifi paylaşalım
istedik.
Bir kabın içerisine un dışında kalan tüm malzemeleri
karıştırın. Unu yavaş yavaş ekleyerek hamurun kulak memesi kıvamına gelmesini
sağlayın. Yoğurma işleminizi tamamladıktan sonra hamurunuzun üzerini temiz bir
bezle örtün ve yarım saatlik bir dinlenme aşamasına alın. Dinlenen hamurdan
ceviz büyüklüğünde bir parça alarak avucunuzun ortasında açın. Hamurun ortasına bir miktar peynir
yerleştirin ve sonrasında yuvarlayın. Yuvarladığınız hamurları bir tepsinin
içerisine yerleştirdiğiniz yağlı kağıdın üzerine koyun her poğaçanın
birbirinden ayrı olmasına dikkat edin. Hamurlarınız hazırlandıktan sonra
üzerine yumurta sarısı sürün, biraz çörek otu ve susam serpiştirin.
Mayasız Poğaça Tarifi
Fırınınızın önceden 180 dereceye ayarlı olmasına dikkat
etmeniz gerekiyor. Pogaça tarifleri
kolay ancak lezzeti her zaman yüksek olmuştur. Hazırladığınız mayasız
poğaçalarınızı Rus salatasıyla birlikte misafirlerinize ve sevdiklerinize ikram
edebilirsiniz. Yukarıda tarifini verdiğimiz poğaça tarifiyle ilgili olarak size
birkaç püf noktası da verelim. Tüm malzemelerin oda sıcaklığında tutulmasına
özen göstermelisiniz. Yani dolaptan direk almanız iyi olmaz. Hamurunuzu mutlaka
iyi dinlendirin bu sayede hamurunuz daha iyi kabaracaktır. Hamurunuzda maya
kullanmadığınız için bir çay kaşığı karbonat hamurun daha yumuşak olmasını
sağlayacaktır. Son olarak ise hamuru parmağınızla kontrol ederek yumuşaklığını
test edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder